ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΠΗΛΙΟΥ

Μακρινίτσα, γνωστή ώς "το μπαλκόνι του Πηλίου", είναι παραδοσιακός οικισμός μοναδικής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας.

Απέχει 17χλμ από το Βόλο και 12χλμ απ’ το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος σε αρμονική και αδιατάρακτη συνύπαρξη με τον κυρίως οικισμό, την κτηματική της περιφέρεια, το κοινοτικό δάσος οξιάς και τα κοινοτικά λιβάδια.

Χώρος χαρακτηρισμένος ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους είναι η "Μπράνη", η πλατεία στην είσοδο του οικισμού με τη ρεματιά καθώς και η κεντρική πλατεία του χωριού, το γνωστό "παζάρι" με την κρήνη της "τα Λιοντάρια", τα υπεραιωνόβια πλατάνια, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, την καταπληκτική θέα προς το Βόλο.

Μεγάλης ομορφιάς είναι η ρεματιά "Μέγα ρέμα" αρχή του ποταμού Κραυσίδωνα. Στο ύψος της συνοικίας Κουκουράβα υπάρχουν υδροτριβεία "ντριστέλες" και ερειπωμένα πια βυρσοδεψεία που άκμασαν τον 19ο αιώνα και λειτουργησαν ως το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα λιθόχτιστα τοξωτά γεφύρια στη Λέστιανη, στο Λοζίνικο, στο Αλεβίζι, στη Κακονά και το γεφύρι της Καριάς, είναι αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Η πανέμορφη Πορταριά αποτέλεσε «πρωτεύουσα» του πρώην ομώνυμου δήμου, που αποτελούταν από τέσσερα χωριά. Την Πορταριά, την Άνω Δρυανούβαινα των Βυζαντινών με το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας, απ’ το οποίο πήρε το όνομά της, την πηγή Μάνα, καθώς και τα πλατάνια και τα άφθονα νερά.

Την άλλη Μεριά, ένα νεότερο παραδοσιακό οικισμό, παλαιό βοσκότοπο, βλαχομαχαλά, που αξιώθηκε να γίνει ένα από τα ωραιότερα χωριά με ανθοκαλλιέργειες και εξαιρετική θέα στο Βόλο.

Τις Σταγιάτες, με την πηγή των πεντακάθαρων νερών της και την παράδοση της στα νόστιμα λουκάνικα και το Κατηχώρι, που φημίζεται για το κρασί και το τσίπουρο, την αμφιθεατρική διάταξη των σπιτιών του και τους ζεστούς ανθρώπους.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση το Ξενοδοχείο Πέτρινο, ανάμεσα στα δύο αντιπροσωπευτικότερα πηλιορείτικα χωριά της Μακρινίτσας και της Πορταριάς, προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές ευκαιρίες χαλάρωσης που μπορούν να συνδυαστούν με δράσεις για κάθε εποχή του χρόνου στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Το Πήλιο εκτός από τις πανέμορφες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το μπάνιο σας και οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή σχετικά απόσταση από το ξενοδοχείο μας, προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες όπως ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, surfing, καταδύσεις και άλλα. Ιδανικός τόπος για όσους αγαπούν την περιήγηση. Υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, καλντερίμια και δρομάκια που, αν τα διασχίσετε, σας βοηθούν να ανακαλύψετε την ομορφιά της φύσης και σας οδηγούν εύκολα στα γειτονικά χωριά.

Στο Πήλιο θα βρείτε παλιά παραδοσιακά αρχοντικά, κρυστάλλινες πηγές, πανύψηλα δέντρα, πολλά μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Ταξιδέψτε εναλλακτικά με το τραινάκι του Πηλίου μέσα από πανέμορφα τοπία και παραδοσιακούς οικισμούς στη διαδρομή από Άνω Λεχώνια μέχρι Μηλιές. Το Πήλιο δεν είναι όμορφο όμως μόνο το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα mountain bike και ατελείωτοι περίπατοι στα γραφικά σοκάκια συντροφιά με την φωτογραφική σας μηχανή, θα σας αποζημιώσουν. Και για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, από τα πιο φημισμένα στην Ελλάδα, κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, που έρχονται για να απολαύσουν τις χαρές του χιονιού. Οι χιονοπτώσεις αρχίζουν συνήθως τέλος Νοεμβρίου και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι το Μάρτιο.